OMGEVING

Lelymare

Lelymare ligt in het biologische landbouwgebied bij Lelystad, waar agrarische producten op biologische wijze worden geteeld en verwerkt. Het terrein van ruim 5ha. groot ontwikkelen we zo veel mogelijk op natuurlijke wijze. Er zijn bosschages in de weilanden en de paarden genieten van de poel. Rond het bedrijf lopen wandelpaden en gasten zijn vrij om bij de stallen rond te kijken.

Het Zuigerplasbos

Op loopafstand van Lelymare ligt het Zuigerplasbos met een omvang van bijna 300 ha. Het Zuigerplasbos biedt een afwisseling van grasvelden, bomen en boomgroepen en struikgewas. In die struwelen wemelt het van de kleine zangvogels. Alles bij elkaar een gevarieerd en aantrekkelijk geheel, waar je gemakkelijk de nodige tijd met plezier en ontspannen door kunt brengen.

Midden in het Zuigerplasbos ligt het grootste en meest avontuurlijke speelbos van Nederland, het Belevenissenbos. 25 hectare bos, water en weide vol mogelijkheden voor kinderen van 6 tot 16 jaar om de natuur te beleven. Ontdek de 2 km lange waterloop met eilandjes of leef je uit op fietscrossbaan, zandbulten, stormbanen en het lange survivalparcours dwars door het bos, met wel 50 hindernissen!

De Oostvaardersplassen

De geschiedenis van de Oostvaardersplassen is verbluffend. Toen in 1968 de Flevopolder was drooggemalen, bleef dit natte deel ongebruikt. De natuur greep haar kans en er ontstond een moeras met plassen, rietvelden en wilgenbossen.
De Oostvaardersplassen vormen nu het grootste moerasgebied van Nederland. De natuur heeft hier vrij spel. De honderden Heckrunderen, konikpaarden en edelherten geven het gebied een haast on-Nederlandse aanblik.
De Oostvaardersplassen is ook rijk aan roofvogels. Vrijwel nergens kunnen op één dag zoveel soorten worden gezien. Maar de Oostvaardersplassen is vooral bekend om de zeearend, die er sinds 2006 broedt.
Uitgebreide informatie over het ontstaan van de Oostvaardersplassen en de verrassende natuur is te vinden in het dossier Oostvaardersplassen.

Bataviastad

Batavia Stad is het fashion outlet centrum in Lelystad. De outlet is genoemd naar het schip de Batavia uit 1628, waarvan een replica nabij is afgemeerd, bij de Bataviawerf.
Naast de Bataviawerf ligt het Nieuw Land Erfgoedcentrum. Dit museum vertelt het verhaal van Flevoland, de grootste polder ter wereld.

Wandel- en fietsroutes

Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die je langs de akkers en weilanden van Lelymare leiden.
• Het Pionierspad (LAW1-2)
• De Boerenlandroute (LF15)
• De Flevoroute (LF20)
• Nieuwlandroute ANWB
• ATB-route (37 km.)
• Bos- en veldenroute

Ook loopt er een ruiterpad langs de weilanden van Lelymare.
Voor watersporters is Lelymare eveneens een uitstekend adres. Het Markermeer en IJsselmeer, de havens en het Houtribstrand zijn slechts 3 kilometer verwijderd.

Amsterdam Regio

Lelystad behoort tot de regio Amsterdam. Buitenlandse gasten vinden een rustige thuisbasis op Lelymare, van waaruit Amsterdam – en ook andere steden en toeristische attracties – goed bereikbaar zijn.

De natuurlijke poel van Lelymare

De Zuigerplas

De Oostvaardersplassen

Fashion Outlet Bataviastad

Wandelpad langs de akkers

Amsterdam (45 km.)